Herpetomania

Herpetomania on matelijoiden, sammakkoeläinten, terraristiikan ja herpetologian erikoisjulkaisu. Lehti pyrkii parantaman terraariossa pidettävien eläinten oloja antamalla luotettavaa hoitotietoa, vähentämään luonnosta pyydetyillä ja uhanalaisilla eläimillä käytävää kauppaa sekä yhdistämään terraarioharrastuksen, luonnonsuojelun, eläinsuojelun ja tieteellisen herpetologian. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1992 lähtien.

Lehti ilmestyy kolme kertaa vuodessa.

Herpetomanian päätoimittajana toimii Jukka Palm. Päätoimittaja ottaa vastaan lehteen julkaistavaksi tarjottavan materiaalin, sekä antaa tarkempia tietoja.

Herpetomania on ilmestynyt painettuna yli 28 vuotta. Paino- ja postituskustannukset ovat nousseet tasaisesti ja muutaman viime vuoden aikana jyrkästi. Näin ollen yhdistyksen hallitus päätti, että lehti ilmestyy jatkossa vain digitaalisena – 1/2021 lehdestä lähtien – jolloin paino- ja postituskustannuksia ei enää ole.

Löydät uudet ja vanhat Herpetomaniat lehtiarkistosta.

Lehtiarkistosta löytyvät miltei kaikki lehdet vuodesta 1993 lähtien. Lehdissä on valtavasti tietoa herppien hoidosta, luonnon herpeistä, terraarioista jne.

Lehtiarkisto on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille, joten jos et ole vielä jäsen, niin liity täällä.

Rekisteröidy arkiston käyttäjäksi samoilla tiedoilla kuin liityit yhdistyksen jäseneksi. Kun tietosi on tarkistettu ja hyväksytty, saat pääsyn lehtiarkistoon.

Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, niin ota yhteyttä: yllapito@herpetomania.fi

Mukavia lukuhetkiä!

Herpetomania 1/2024

Sammakkoretki Amazonin sademetsään
Walter Rodriguez

Tule mukaan herppiseurantaan!
Valeria Valanne

SHY mukana Porin eläintapahtumassa
Terhi Suutari

Ruskopuukäärmeiden invaasio Guamilla
Jukka Palm

Vakiot

Pääkirjoitus
Kyisiä otteita ”Vanhojen hyvien aikojen” eläinkirjallisuudesta

Uutisia
Intiasta löytyi muinainen jättiläiskäärme

2024-1