[ Herpetomania | Yhteystiedot | Alueellinen toiminta | Säännöt | Jäsenyys | Toimitila | Tapahtumat | Kirjasto ]

Suomen herpetologinen yhdistys

Suomen herpetologisen yhdistyksen perusti 90-luvun alussa joukko terraarioharrastajia, jotka halusivat vaihtaa kokemuksiaan ja levittää niitä muillekin alasta kiinnostuneille. Virallinen teesimme kuuluu seuraavasti: ”Yhdistys pyrkii edistämään matelijoiden ja sammakkoeläinten tutkimusta ja kasvatusta sekä näiden eläinten suojelua niiden luonnollisessa elinympäristössä.”

Käytännössä yhdistyksen toimintaan kuuluvat 4 kertaa vuodessa ilmestyvä Herpetomania-lehti, jäsenkokoukset asiantuntevine luentoineen, jäsenille avoin kirjasto, sekä retket herpetologisesti kiinnostaviin kohteisiin. Ja tietysti yhdistys tarjoaa mahdollisuuden kohdata muita alaa harrastavia jäseniä.

Yhdistyksen toimintamuodot

Suomen herpetologinen yhdistys ry. pyrkii tavoitteeseensa, matelijoiden ja sammakkoeläinten tutkimuksen, kasvatuksen ja suojelun edistämiseen moninaisin toimintamuodoin. Näkyvin osa yhdistyksen toiminnasta on jäsenlehtemme Herpetomania, joka on on matelijoiden, sammakkoeläinten, terraristiikan ja herpetologian kattavin erikoisjulkaisu maassamme.

Yhdistys järjestää jäsenkokouksia. Viralliset vuosikokoukset pidetään yhdistyksen kotikaupungissa Helsingissä, mutta kokouksia järjestetään myös muissa suuremmissa kaupungeissamme. Kokousten lisäksi yhdistys järjestää retkiä herpetologisiin kohteisiin kuten terraariotaloihin ja luontokohteisiin. Asiapitoisen ohjelman lisäksi tärkeä osa kokousten ja retkien ohjelmaa on toisten herpetologian harrastajien tapaaminen ja kokemusten vaihtaminen.

ahvenanmaa

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen myös tietopalveluita. Yhdistyksen kirjasto on maksutta jäsenistön käytössä, samoin kuin Neuvovat herpetomaanit, eri eläinryhmien asiantuntijat, joilta voi puhelimitse kysellä apua ja hoito-ohjeita eläinten kanssa toimimiseen. Tietopalveluihin voidaan laskea myös yhdistyksen internetpalvelut, jotka ovat avoimia kaikille herpetologiasta kiinnostuneille.

Suomen herpetologinen yhdistyksen alaisuudessa toimii Herpille koti -rinki, sekä yhteistyössä Eläinmuseon kanssa perustettu Matelijoiden ja sammakkoeläinten nimistötoimikunta.

Yhdistyksellä on myös facebook-sivut

Yhdistys on Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry:n (SEEL) jäsen.

seel_logo

The society was founded in 1992. It is dedicated to promote the research, protection, keeping and breeding of reptiles and amphibians. The official meetings of the society take place in Helsinki, but there are smaller meetings in other towns too. There are also arranged herpetological journeys time to time.

Suomen herpetologinen yhdistys