EtusivuAjankohtaista › Korkeasaaren Amphibian Ark-keräys

Korkeasaaren Amphibian Ark-keräys

Maailman sammakkoeläimiä uhkaa sukupuuttoaalto. Monet lajit, suvut ja jopa heimot häviävät luonnosta ennennäkemättömällä vauhdilla. Selviydyttyään olemassaolon taistelussa yli 360 miljoonaa vuotta sammakkoeläimet ovat hätää kärsimässä: ainakin kolmasosa – tai pahimmassa tapauksessa puolet maailman 6000 sammakkoeläinlajista – menetetään lähitulevaisuudessa.

Sammakoiden pelastamiseksi on tehty maailmanlaajuinen hätäohjelma. Koska suojelutyö sammakoiden alkuperäisillä elinalueilla ei riitä suojelemaan sammakkokuntaa katastrofilta, eläintarhat ovat ottaneet tavoitteekseen antaa mahdollisimman monelle uhanalaiselle sammakkolajille turvapaikan. Eläintarhat kurnuttavat sammakoiden hätähuutoa, keräävät varoja suojeluun ja perustavat sammakoille sijaiskoteja. Korkeasaari on mukana sammakkorintamassa mm. ottamalla sammakoita kasvatettavakseen ja levittämällä sammakkotietoa monin eri tavoin.

Sammakot ovat usein puhtaan ja turvallisen luonnonympäristön mittari. Niiden iho läpäisee herkästi mm. ympäristömyrkkyjä ja sammakoiden häviäminen varoittaa ympäristön pilaantumisesta. Monin paikoin sammakot pitävät huolta myös siitä, että tuhohyönteiset ja tauteja levittävät otukset pysyvät kurissa. Sammakoiden ihon eritteistä on löydetty useita erilaisia aineita, jotka tappavat viruksia ja bakteereja. Sammakkoja tutkimalla on löydetty mm. lääkeaine, joka tehoaa HIV:iin. Suojelemalla sammakoiden elämää hyödymme siis samalla itsekin!

Sinäkin voit auttaa uhanalaisten sammakkoeläinten suojelussa ja lahjoittaa Korkeasaaren ja Korkeasaaren ystävät ry:n Amphibian Ark -hankkeelle. Rahankeräyksen toimeenpanijana on Korkeasaaren Ystävät ry.

Lahjoita tekstarilla lähettämällä viesti 5E SAMMAKKO numeroon 16588 (hinta 5 euroa). Voit myös lahjoittaa siirtämällä haluamasi summan suoraan tilille FI14 1572 3000 3693 14, viite 2024.

Lisätiedot: www.korkeasaari.fi/suojelutyo/amphibian-ark/.

aark

korkeasaari-logo-iso